Skip to main content

Suomen uutisia (Finnish News)

Tervetuloa lukemaan Resomation uutisia suomeksi.

Suomen Resomation edustaja Stephanie Sinclair-Lappi on tavoitettavissa:

Stephanie Sinclair-Lappi

Suomen Resomation edustaja

Puh: +358 (0) 50 551 3577

Sähköposti: [email protected]

Napsauta tästä rekisteröidäksesi tukesi vesituhkaukselle

 

 

Vesituhkauksen laillistaminen eri maissa

Vesituhkaus on laillista Isossa-Britanniassa Skotlannissa ja Englannissa, vaikkakin sääntelevistä määräyksistä sovitaan parhaillaan. Etelä-Irlannissa vesituhkaus on laillistettu ja käytössä. Samoin Meksikossa ja Etelä-Afrikassa vesituhkaus on laillistettu ja käytössä. Yhdysvalloissa vesituhkaus on laillista 28 osavaltiossa ja nopeasti yleistymässä. Kanadassa neljä provinssia kymmenestä ja Australiassa kaksi osavaltiota kuudesta on laillistanut vesituhkauksen. Belgiassa vesituhkauksen koekäyttö on sallittu yhdessä ja mahdollisesti tulee olemaan käytössä kahdessa osavaltion krematoriossa vuonna 2024. Alankomaissa terveysministeriö on hyväksynyt vesituhkauksen laillistamisen, mutta lain muutosta vielä odotetaan. Norjan hallitus sallii nyt krematorioiden hakea lupaa vesituhkaukselle, mutta hakemuksia ei ole vielä tullut. Malta ja Uusi-Seelanti arvioivat viranomaistasolla vesituhkauksen laillistamista.

Mikä on Resomation?

Resomation on nimi vesituhkaukselle, ja se on uusi ympäristöystävällinen vaihtoehto polttohautaukselle ja arkkuhautaukselle.

Vesituhkaus on hellävaraisempi, luonnollisempi vaihtoehto, joka antaa ihmisille uuden vaihtoehdon. Vesituhkauksessa käytetään vettä liekin sijaan. Kuten polttohautauksen yhteydessä, vainajan läheiset voivat valita perinteisen hautausseremonian tai halutessaan he voivat sirotella tuhkan.

Hautausmenetelmät kehittyvät uusien innovaatioiden myötä ja myös ihmisten matkustaessa ja opiskellessa asioita, erityisesti ympäristötietoisempia vaihtoehtoja.

Olitpa hautaustoimisto, krematorion omistaja tai vain hautausalan ammattilainen, uudet hautaustavat ovat on nyt tärkeä ja yhä kriittisempi osa hautausalaa.

Siellä missä vesituhkaus on jo tarjolla, enemmistö ihmisistä valitsee sen vaihtoehdoksi perinteisen polttohautauksen tai arkkuhautaamisen sijaan.

Kun yhä useammat maat ympäri maailmaa hyväksyvät prosessin ja vesituhkauksen edut tulevat tunnetummiksi monet tulevat valitsemaan vesituhkauksen polttohautauksen tai arkkuhautaamisen sijaan.

Jotta vesituhkaus yleistyy vaihtoehtona ja ympäristö alkaa hyötyä tästä muutoksesta, tarvitsemme sinun apuasi. Tätä positiivista muutosta voi edistää kertomalla siitä eteenpäin ja ilmaisemalla oma toive tulla vesituhkatuksi, kun se on mahdollista.

Yhdysvalloissa vesituhkaus on yleistymässä. Vesituhkaus koetaan lempeämmäksi vaihtoehdoksi kuin polttohautaus. Vainajan arvokas ja kunnioittava kohtelu koetaan tärkeäksi.

Ihmiset ovat entistä tietoisempia ympäristövaikutuksista. Krematorion investointi vesituhkaukseen voi tarjota uuden ympäristöystävällisen vaihtoehdon paikallisille yhteisöille.

Varhaiset vesituhkaukseen siirtyjät hyötyvät tästä päätöksestä erottuessaan joukosta, antamalla selkeän kannan vastuullisesta ympäristönhoidosta.


Miten Resomation vesituhkauksen valitseminen vähentää hautajaisten ympäristövaikutuksia?

Resomation vesituhkauksen aikana ei vapaudu elohopeaa. Resomation-prosessi kerää ja kierrättää elohopeaamalgaamia turvallisesti.

Kestävän villa-arkun käyttö eliminoi tarpeen valmistaa ympäristölle haitallisia kertakäyttöisiä arkkuja.

Hautajaisissa, joissa vainaja on vesituhkattu on yli 7 kertaa vähemmän ympäristövaikutuksia verrattuna perinteiseen arkkuhautaukseen (TNO, 2011).

Resomation-prosessin kasvihuonekaasupäästöt ovat 35 % pienemmät kuin krematoinnissa (Sustain 2010).

Resomation vesituhkaus edellyttää alle viidenneksen energiasta (kaasu ja sähkö) verrattuna krematoinnin edellyttämään energiaan.

Resomation vesituhkauksella on pienin ympäristövaikutus kaikista tällä hetkellä saatavilla olevista hautausvaihtoehdoista (TNO, 2011 & 2014)

______________________________________________________________________________

Lemmikkieläinten vesituhkausjärjestelmä on kehitetty

Vastauksena kiinnostukseen lemmikkieläimille suunniteltua järjestelmää kohtaan Resomation on kehittänyt lemmikkieläinten vesituhkausjärjestelmän. Laite on kehitetty eri puolilta maailmaa asuvien käyttäjien palautteen perusteella ja on nyt testausvaiheessa.

Ympäristönsuojelun lisäksi järjestelmä tarjoaa alhaiset käyttökustannukset, helpon asennuksen, kompaktin koon ja ergonomisen muotoilun helppokäyttöisyyden lisäämiseksi.

______________________________________________________________________________

Ensimmäiset toimipaikat avataan Isossa-Britanniassa ja Irlannissa tänä keväänä

Tähän mennessä hautaustoimistojen on täytynyt odottaa messuja tai matkustaa Yhdysvaltoihin nähdäkseen Resomation-järjestelmän. Tämä tulee muuttumaan.

Kindly Earth Herrington Resomation-laitos avataan Koillis-Englannissa tämän vuoden alussa, ja se antaa paikallisille hautaustoimistoille mahdollisuuden tarjota Resomation vesituhkauksen kestävänä vaihtoehtona.

Irlanti avaa ensimmäisen Resomationin toimipisteen Euroopassa. Elizabeth Oakes avaa Pure Reflections toimipisteessään Resomationin vuoden 2023 alussa.

_______________________________________________________________________________

Uutisia maailmalta

Viimeiset kuusi kuukautta olivat erittäin kiireisiä kuukausia Resomation HQ:lle, kun osallistuimme konferensseihin ja näyttelyihin ympäri maailmaa Yhdysvalloista Manner-Eurooppaan ja Isoon-Britanniaan. Resomation edustajamme houkuttelivat kuulijoita Yhdysvalloista, Kanadasta, Belgiasta, Norjasta, Suomesta, Saksasta, Alankomaista, Iso-Britanniasta, Australiasta, Uudesta-Seelannista ja muualta!

Aloitimme Albuquerquessa, Yhdysvalloissa, Pohjois-Amerikan kremaatioyhdistyksen Green Funeral -konferenssissa. Olimme iloisia voidessamme sponsoroida tapahtumaa, joka koulutti hautausalaa vihreiden hautajaisten tarjoamiseen, joihin Resomation vesituhkaus lukeutuu. Nicki Mikolai (Resomation America) ja Sandy Sullivan (Resomationin perustaja) huomasivat aitoa innostusta menetelmää kohtaan Green Funeral Conferencessa, joka jatkui National Funeral Directors Associationin vuosikongressissa Baltimoressa, Yhdysvalloissa. Nicki pääsi mukaan hautaustapoja kuvaavaan dokumenttiin. Hautausalan ammattilaiset ympäri maailmaa kerääntyivät osastoillemme molemmissa tapahtumissa ja oppivat vaihtoehdosta lisää.

Euroopassa Resomation vesituhkauksen suosio oli todella käsinkosketeltavaa. Ensin Runar Frømyhr ja Stephanie Sinclair-Lappi (Norjan ja Suomen edustajat) osallistuivat NFKK:n kongressiin Suomessa, jossa he tapasivat päättäjiä sekä Norjasta että Suomesta, jotka antoivat Runarille ja Stephanielle positiivista palautetta erityisesti Resomationin ympäristöhyödyistä. NFKK:n osallistujat kertoivat palautteessaan, että heidän mielestään Resomation on luonnollinen ja ekologinen valinta.

Syyskuun lopussa perustajamme Sandy Sullivan täytti kaksi isoa salia “Resomation Collegessa” VTU:ssa Hollannissa. Vincent van Leest (Alankomaiden edustaja) kommentoi: “Manner-Euroopassa tämä liike on todella nousussa”. Paikalla olleet olivat “yllättyneitä ja innoissaan” mahdollisuudesta tarjota tämä kestävä vaihtoehto omassa maassaan. Yleisin kysytty kysymys oli “milloin tämä on mahdollista maassani?” – Eurooppa haluaa tarjota Resomation vesituhkauksen mahdollisimman pian. Vincent kertoi Resomator laitteistoa ympäröivästä kuhinasta – yli 90 % 4 000 konferenssin osallistujasta vieraili Resomationin osastolla ja katsoi Resomatoriin sisälle nähdäkseen, miten se toimii. Hetki, jolloin Resomationista tuli vaihtoehto kaikkialla Euroopassa, oli selvä.

Resomation oli kuuma aihe Redesigning Deathcare -konferenssissa Melbournen yliopistossa Australiassa lokakuun lopulla. Resomation vesituhkauksen ekologisuus kiinnosti uutena vaihtoehtona hautausalalla. Edustajat kuulivat Resomationin kansainvälisestä edistymisestä Ross Georgelta (Austeng – Resomation Agent for Australia), Deborah Richardsilta (Water Cremation Aotearoa Uusi-Seelanti), Georgina Robinson (Durhamin yliopiston tohtoritutkija), Heather Conway (Belfastin Queen’s Universityn professori) ja Caitlin Doughty (Order of the Good Death). Edustajat olivat erittäin innoissaan kuullessaan vesituhkauksen käyttöönoton etenemisvauhdista yhä useammassa paikassa ympäri maailmaa.

Todellinen innostus vesituhkaukseen on nähtävissä kaikkialla maailmassa, ja se jatkaa kasvuaan, kuten Nicki totesi: “Joka kerta kun osallistumme tapahtumaan, yhä useammat hautaustoimistot harkitsevat tämän vaihtoehdon tarjoamista ja etsivät tietoa siitä, kuinka se voisi olla mahdollista.”

Olemme todella saaneet edistää ja rohkaista tämän kestävän hautaustavan kansainvälistä etenemistä viime kuukausina.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisätietoja Resomationista ja sen maailmanlaajuisesta edistymisestä!