Skip to main content

Nederlands News (Dutch News)

Welkom op onze Nederlandse pagina voor Resomeren nieuws.

Vincent, onze Nederlandse ambassadeur, is te bereiken via:

Vincent van Leest

Resomation Ambassadeur

Tel: 06-52460706

E-mail: [email protected]

Om uw steun aan Resomation te registreren, klikt u hier en vult u uw gegevens in.

 

Funeral director Erik van Zoest receives Lower House on working visit about resomation

On Friday, March 8, funeral director Erik van Zoest en brand ambassador Vincent van Leest received Lower House members at the first Resomatorium in the Netherlands. The purpose of the working visit was to inform the Lower House members and the local council members present about this new funeral method. In addition, the working visit was devoted to legally anchoring the possibility of resomination. This is because the demand for resoming is great but appropriate legislation is lacking, despite insistence from the sector. Van Zoest on resomination: “I encourage Minister De Jonge to make resomination legally possible as soon as possible and thus fulfill the last wish of many Dutch people.”

 

Erik van Zoest opende onlangs het eerste, compleet werkende, resomatorium van Nederland

Waarom liet Erik een resomator installeren op het moment dat Resomeren nog niet is toegestaan in Nederland, hoe reageert de branche, wat zijn de kansen en welke partijen lobbyen tegen het opnemen van Resomeren in de nieuwe uitvaartwet? Antwoorden op deze, en alle andere vragen over resomeren krijgt u in deze exclusieve serie over Resomeren van Uitvaartbranche.nl.

https://www.uitvaart.nl/nieuws/video-serie-interviews-met-erik-van-zoest-van-resomatorium-ommeren/67507

Resomation Wereldwijde update

Nu de eerste maand van 2023 ten einde loopt, kijken we uit naar wat een zeer opwindend jaar zal worden voor het hele Resomation-team dat hard werkt om dit geweldige proces naar hun thuislanden te brengen. We hebben ambassadeurs die werkzaam zijn op drie continenten, waaronder in de landen Australië, Noord-Amerika, Finland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. En daar stopt het niet – ons team breidt zich steeds verder uit terwijl we over de hele wereld een toenemende vraag naar de groene, duurzame keuze van Resomation blijven zien. We verwachten dat Resomation dit jaar naar het VK, Ierland en mogelijk Nederland wordt gebracht.

Noord Amerika

Resomatie wordt het meest aangeboden in de Verenigde Staten met meer dan 6000 resomaties die nu zijn voltooid. Nicki Mikolai, USA Sales Manager, heeft het drukker dan ooit met het informeren van geintereseerde consumenten en  uitvaartondernemers in Noord-Amerika om deze duurzame keuze werkelijkheid te maken. Resomatie is momenteel legaal in 25 staten in de VS – we komen dichter bij de volledige 50 staten met legalisatie van jaar tot jaar en in sommige gevallen van maand tot maand: 3 staten hebben wetgeving aangenomen in 2022, Hawaii, Maryland, Arizona en we verwachten dat meer staten in 2023 wetgeving zullen aannemen. Met alternatieve methoden zoals menselijke compostering die nu ook legaal zijn in 6 staten, reageert de industrie op groenere, milieuvriendelijkere alternatieve keuzes aan het einde van de levensduur.

 

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 de eerste Resomation-faciliteit in het noordoosten worden geopend. In samenwerking met Kindly Earth kan het Britse publiek binnenkort voor het eerst kiezen voor Resomation. De Engelse wetgever is bezig met een in 2017 gestart project  ter vernieuwing van de wet op de lijkbezorging dat formeel een kader kan creëren voor de nieuwe alternatieven die worden aangeboden naast de huidige methoden van uitvaarten.

Aan de overkant van het water is Ierland erg in de race om een van de eerste landen in Europa te worden die Resomation aan het publiek aanbiedt. Elizabeth Oakes heeft onlangs in Ierse media haar plannen aangekondigd om haar Pure Reflections-faciliteit in County Meath te openen. Pure Reflections zal dit jaar worden geopend en biedt resomatiediensten aan iedereen in samenwerking met lokale uitvaartondernemers – een zeer opwindende tijd voor Ierland.

 

Nederland

Na vertraging vanwege de pandemie wordt 2024 het jaar dat Resomation eindelijk in Nederland wordt gelegaliseerd. De Gezondheidsraad adviseerde om resomatie in 2020 te legaliseren. De Raad concludeerde dat resomeren voldoet aan de door de Gezondheidsraad voorgestelde voorwaarden met betrekking tot veiligheid, waardigheid en duurzaamheid, en daarom moet het worden toegevoegd aan de Wet op de verwijdering van lijken. Zodra de wetgeving is goedgekeurd, kunnen systemen gaan functioneren. Door lobbywerk van Vincent van Leest, ambassadeur Resomation in Nederland, is er mogelijk ook een mogelijkheid om Resomation in te voeren voorafgaand aan het aannemen van de wet.

 

Noorwegen

 

 

 

 

 

 

In 2022 werd de uitvaartwet gewijzigd in Noorwegen, en de nieuwe wijziging stelt de lokale overheden in staat om bij het ministerie van Kinderen en Gezin een aanvraag in te dienen voor het gebruik van de technologie van Resomation. Dit is een zeer vooruitstrevende stap voorwaarts voor ons, dus we wachten reikhalzend uit naar de verwerking van dergelijke aanvragen. Runar Frømyhr, ambassadeur voor Noorwegen, exposeerde onlangs op het NFKK-congres in Tampere – Resomation werd zeer goed ontvangen door de aanwezigen.

 

Australië

Resomatie is legaal in delen van Australië, maar het is nog niet legaal in heel Australië. Resomatie is expliciet legaal in New South Wales en het Australisch Hoofdstedelijk Territorium. Austeng, onze ambassadeurs in Australië, werken hard om de juridische positie van Resomation in het hele land vast te stellen. In samenwerking met Austeng hopen we dat Resomation binnenkort in het hele land wordt aangeboden. Er is steeds meer interesse voor Resomation in Australië en uitvaartondernemers willen de optie graag aanbieden, zoals blijkt uit de betrokkenheid bij Resomation op de Redesigning Deathcare Conference in Melbourne in oktober vorig jaar.

 

Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland werkt Debbie Richards van Water Cremation Aotearoa New Zealand hard om Resomation naar de lokale gemeenschap te brengen. Met hun site gevestigd in Christchurch, wachten Debbie en haar team nu gewoon op het groene licht van hun lokale autoriteit om hen in staat te stellen Resomation aan te bieden. Water Cremation Aotearoa New Zealand heeft samengewerkt met een lokale uitvaartondernemer, zodat zij klaar zijn om deze duurzame keuze aan te bieden zodra goedkeuring van de lokale overheid is verleend.

Finland

Ook in Finland neemt het momentum snel toe. Stephanie Sinclair-Lappi, ambassadeur van Finland, werd onlangs geïnterviewd door YLE over Resomation en haar hoop om de keuze naar het Finse volk te brengen – dit was een geweldige educatieve kans, met afbeeldingen van Resomation-technologie in het artikel. Een Finse koolstofvoetafdrukstudie is momenteel ook aan de gang, die zal laten zien hoe Resomation zich verhoudt tot andere dispositiemethoden.

 

Wat is het volgende?

Nu er zoveel gebeurt over de hele wereld, is het moeilijk te voorspellen welk land het volgende zal zijn dat Resomation aan zal gaan bieden aan hun lokale consument. We hebben een opmerkelijke toename gezien in de interesse en acceptatie van Resomation na het verzoek van aartsbisschop Desmond Tutu meer dan een jaar geleden.

We begrijpen dat de introductie van een nieuwe vorm van uitvaart grondig moet worden onderzocht, maar gezien het aantal verzoeken dat we van het publiek ontvangen, is het duidelijk dat veel mensen deze ‘groene’ vorm van uitvaart nu zien als passend in hun leefstijl. Bent u ook voorstander van resomeren, registreer dan uw steun door hier te klikken of beter nog bij uw lokale Resomation-ambassadeur, indien van toepassing. https://resomation.com/contact-us/

2023 zou een game-wisselaar van een jaar kunnen zijn – we kijken ernaar uit om de huidige ontwikkelingen tot bloei te zien komen, en ondersteund door u, dat Resomation op meer plaatsen over de hele wereld wordt aangeboden.

————————————————————————————————————————————–

Wat is Resomeren?

Resomatie is de nieuwe groene uitvaartmethode

Dit duurzame alternatief voor cremeren gebruikt water in plaats van vuur om het lichaam tot as terug te brengen en biedt mensen de keuze van een zachte, milieuvriendelijke mogelijkheid. In diverse landen kiezen nabestaanden al voor dit natuurlijke proces voor hun overleden dierbaren.

De voordelen van watercrematie

Met een groeiende wereldbevolking die zich steeds meer bewust wordt van haar ecologische voetafdruk, zoeken steeds meer mensen naar groene alternatieven zowel in het leven als na het overlijden. Zonder schadelijke uitstoot, minder energieverbruik, gas en grotere voordelen voor het milieu, is watercrematie een duurzamer alternatief ten opzichte van vuurcrematie en begraven.

Hiermee biedt u nabestaanden een nieuwe, moderne optie als uitvaartmogelijkheid.

Door watercrematie aan te bieden, kunt u:

 • Meer keuze aan mensen bieden en een groener, duurzaam alternatief.
 • Eén van de eerste uitvaartcentra of crematoria zijn in uw omgeving die deze service aanbiedt, uw verzorgingsgebied uitbreiden en nieuwe klanten aantrekken.
 • Uw capaciteit vergroten om meer uitvaartdiensten per dag uit te voeren.
 • Een onderdeel zijn van de revolutie in de uitvaartbranche en mensen de keuze geven voor deze toekomstbestendige optie.
 • Aansluiten bij de miljoenen mensen over de hele wereld die andere keuzes maken om de impact van klimaatverandering te helpen verminderen.

 

 

____________________________________________________________________________

Groeiend enthousiasme voor Resomeren wereldwijd

September en oktober waren extreem drukke maanden voor Resomation HQ, omdat we deelnamen aan conferenties en tentoonstellingen over de hele wereld, van de VS tot het vasteland van Europa en het VK. Onze Global Resomation Ambassadors trokken publiek uit de VS, Canada, België, Noorwegen, Finland, Duitsland, Nederland, het VK, Australië, Nieuw-Zeeland en daarbuiten!

We zijn begonnen in Albuquerque, VS, op de Green Funeral Conference van de Cremation Association of North America. We zijn verheugd het evenement te hebben gesponsord dat uitvaartdienstverleners informeerde over hoe ze groene uitvaartmogelijkheden kunnen bieden aan hun families, waaronder Resomation. Nicki Mikolai (Resomation America) en Sandy Sullivan (oprichter van Resomation) voelden echt het enthousiasme voor Resomation op de Green Funeral Conference doorgaan tijdens de National Funeral Directors Association’s Convention in Baltimore, VS, zozeer zelfs dat Nicki werd gefilmd voor een aanstaande documentaire over alternatieve uitvaartmogelijkheden. Uitvaartprofessionals van over de hele wereld bezochten massaal onze stands op beide evenementen en leerden hoe ze deze keuze aan gezinnen kunnen bieden.

In Europa was de buzz voor Resomation echt voelbaar. Ten eerste woonden Runar Frømyhr en Stephanie Sinclair-Lappi (ambassadeurs voor respectievelijk Noorwegen en Finland) het NFKK-congres in Finland bij, waar ze besluitvormers uit zowel Noorwegen als Finland ontmoetten, die Runar en Stephanie positieve feedback gaven, vooral over de milieuvoordelen van Resomation. Deelnemers aan NFKK gaven aan dat ze het gevoel hebben dat Resomation een natuurlijke en ecologische keuze is voor het publiek.

Eind september verzorgde onze oprichter Sandy Sullivan twee volle zalen voor ‘Resomation College’ op VTU in Nederland. Vincent van Leest (ambassadeur voor Nederland) merkte op: “de beweging op het vasteland van Europa komt echt op gang”. De aanwezigen waren “overweldigd en enthousiast” bij het vooruitzicht dat deze optie voor een duurzaam levenseinde in hun land wordt aangeboden. De meest gestelde vraag was “wanneer wordt dit mogelijk in mijn land?” – Europa staat te popelen om Resomation zo snel mogelijk aan te bieden. Vincent sprak over de intrige rond de Resomator die we tentoonstelden – meer dan 90% van de 4.000 conferentiebezoekers bezochten de Resomation-stand en namen een kijkje in de Resomator om te zien hoe deze werkt. Het momentum voor Resomation om in heel Europa een optie te worden was duidelijk.

Down under was resomatie eind oktober een hot topic op de Redesigning Deathcare Conference aan de Universiteit van Melbourne, Australië. Met een focus op de ecologische aard van Resomation en, belangrijker nog, de keuze die het biedt aan het einde van het leven, hoorden afgevaardigden over de internationale vooruitgang van Resomation van Ross George (Austeng – Resomation Agent voor Australië), Deborah Richards (Water Cremation Aotearoa New Zealand) , Georgina Robinson (PhD Researcher aan Durham University), Heather Conway (Professor aan Queen’s University Belfast) en Caitlin Doughty (Orde van de Goede Dood). Afgevaardigden waren erg enthousiast om het momentum te horen dat de introductie van Resomation op steeds meer plaatsen over de hele wereld dreef.

Over de hele wereld is echt enthousiasme zichtbaar voor Resomation en het blijft groeien, zoals Nicki opmerkte: “Elke keer dat we exposeren, zijn er meer en meer begrafenisondernemers die er zwaar over nadenken om deze optie aan gezinnen aan te bieden en ze zoeken naar informatie over hoe dat kunnen ze.”

Wat een vruchtbare paar maanden hebben we gehad om voorlichting te geven over resomatie en de internationale vooruitgang van deze duurzame uitvaartkeuze aan te moedigen. Volg ons op sociale media om meer te weten te komen over Resomation en de wereldwijde vooruitgang!

_______________________________________________________________

Resomation exposeert op VTU-conferentie in september 2022

De Nederlandse ambassadeur van Resomation, Vincent Van Leest, zal voor het eerst met de apparatuur exposeren op de VTU-conferentie in Nederland van 28-29 september 2022. Oprichter, Sandy Sullivan en Managing Director, Howard Pickard, zullen hem ook vergezellen.

“Nederland staat na vele jaren op het punt om te kiezen voor een andere groenere en zachtere optie voor het levenseinde. We zijn er trots op om tijdens deze beurs de enige echte Resomator aan de industrie te laten zien.”

Vincent Van Leest, Nederlandse Ambassadeur van Resomation.

Oprichter Sandy Sullivan zal tijdens de conferentie op woensdag en donderdag een lezing geven. Het is voor het eerst dat Resomation apparatuur in Nederland laat zien.

“Het is echt een spannende tijd voor Resomation”, zegt Sandy Sullivan. “Het kunnen aanbieden van een op water gebaseerde, end-of-life-optie aan het Nederlandse publiek zal een echte paradigmaverschuiving zijn voor duurzaamheid”

Resomation staat op stand H145/H149 met Wikkelgoed, een lokaal bedrijf in Nederland waar Resomation nauw mee samenwerkt, op de VTU uitvaartbeurs 2022 in Gorinchem.

Voor meer informatie, klik hier  

Geen informatie over Resomation in Nederland missen? Volg Resomeren op Facebook en LinkedIn.

_______________________________________________________________

 

 

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland worden volgende lente de eerste locaties geopend!

Tot op heden moesten uitvaartondernemers wachten tot congressen of naar Amerika reizen om een ​​Resomeer-systeem te zien. Dit gaat veranderen.

Kindly Earth Herrington zal begin volgend jaar de eerste Resomeer-faciliteit zijn die in Noordoost-Engeland wordt geopend, waardoor lokale begrafenisondernemers de kans krijgen om Resomeren als duurzame keuze aan hun families aan te bieden.

Ierland opent de eerste Resomeer-locatie in Europa.
Elizabeth Oakes van Pure Reflections, werkt momenteel aan haar faciliteit en zal naar verwachting begin 2023 klaar zijn om te openen.

_______________________________________________________________

Hoe draagt de keuze voor Resomeren bij aan het verminderen van de milieu-impact van mijn uitvaart?

 • Bij Resomeren wordt er geen kwik uitgestoten. Het Resomatieproces verzamelt en recyclet kwikamalgaam veilig.
 • Door het gebruik van een duurzame wollen kist is de noodzaak om milieubelastende doodskisten voor eenmalig gebruik te produceren overbodig.
 • Een uitvaart waarbij gekozen wordt voor Resomeren heeft meer dan 7 keer minder milieu-impact tegenover de keuze voor begraven (TNO, 2011).
 • Het Resomatieproces heeft 35% minder broeikasgasemissies in vergelijking met crematie (Sustain 2010).
 • Het Resomatieproces vereist minder dan één vijfde van de energie (gas en elektriciteit) ten opzichte van het energieverbruik bij crematie.
 • Resomeren heeft de laagste milieu-impact van alle uitvaartmogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn (TNO, 2011 & 2014).

 


Er is een Huisdieren-watercrematiesysteem ontwikkeld

Als reactie op de interesse in een systeem dat is ontworpen voor huisdieren, heeft Resomation Limited een watercrematiesysteem voor huisdieren ontwikkeld. De apparatuur is ontwikkeld met gebruikersfeedback vanuit de gehele wereld en bevindt zich nu in de testfase.

Naast de goede milieuprestaties, zijn enkele van de voordelen die u kunt verwachten lage operationele kosten, eenvoudige installatie, compact formaat en een ergonomisch ontwerp voor gebruiksgemak.

_________________________________________________________________

Resomation Ltd Introduceer hun nieuwe ambassadeur in Nederland

Vincent is hier te zien in het Resomeren College in Utrecht terwijl hij zijn collega-uitvaartprofessionals onderwijst over Resomeren.

Resomation Ltd is verheugd de recente benoeming van de Nederlandse ambassadeur Vincent van Leest aan te kondigen, om de uitvaartsector te ondersteunen bij de introductie van Resomation ™ in Nederland.

De wetswijziging in Nederland staat voor de deur en deze bewezen milieuvriendelijke optie aan het einde van de levensduur wordt daar zeer binnenkort legaal. Door deze verwachte introductie is de interesse in Nederland snel toegenomen en werken we samen met veel klanten om hen te helpen met hun plannen om Resomation ™ aan te bieden.

Howard Pickard, MD van Resomation Limited, merkte op: ‘Het was van cruciaal belang dat er lokale hulp werd geboden om ervoor te zorgen dat onze klanten onmiddellijke, competente en lokale ondersteuning krijgen.’

Vincent van Leest is een ervaren begrafenisondernemer gevestigd in Tiel en zal specifiek in Nederland werken om onze klanten lokale professionele ondersteuning te bieden bij het aanbieden van Resomation ™ aan hun gemeenschappen.

“Ik kijk er erg naar uit om Nederland, naast mijn huidige baan als uitvaartverzorger, te gaan informeren en overtuigen van deze mooie en duurzame revolutie in de uitvaartbranche.

Namens Resomation Ltd. zal ik zowel de Nederlandse consument en branche informeren, ook zal ik de verkooppresentatie verzorgen hierdoor kan Sandy zich meer richten op de groei in de rest van de wereld.

Neemt u voor informatie gerust contact met mij op, de komende periode zal ik ook contact met u opnemen om mijzelf voor te stellen.”

Vincent is te bereiken via:

Vincent van Leest

Resomation Ambassadeur

Tel: 06-52460706

E-mail: [email protected]

Resomation ™ is the registered trademark of Resomation Limited.