Nederlands News (Dutch News)

Wat is Resomeren?

Resomatie is de nieuwe groene uitvaartmethode

Dit duurzame alternatief voor cremeren gebruikt water in plaats van vuur om het lichaam tot as terug te brengen en biedt mensen de keuze van een zachte, milieuvriendelijke mogelijkheid. In diverse landen kiezen nabestaanden al voor dit natuurlijke proces voor hun overleden dierbaren.

De voordelen van watercrematie

Met een groeiende wereldbevolking die zich steeds meer bewust wordt van haar ecologische voetafdruk, zoeken steeds meer mensen naar groene alternatieven zowel in het leven als na het overlijden. Zonder schadelijke uitstoot, minder energieverbruik, gas en grotere voordelen voor het milieu, is watercrematie een duurzamer alternatief ten opzichte van vuurcrematie en begraven. Hiermee biedt u nabestaanden een nieuwe, moderne optie als uitvaartmogelijkheid.

Door watercrematie aan te bieden, kunt u:

 • Meer keuze aan mensen bieden en een groener, duurzaam alternatief.
 • Eén van de eerste uitvaartcentra of crematoria zijn in uw omgeving die deze service aanbiedt, uw verzorgingsgebied uitbreiden en nieuwe klanten aantrekken.
 • Uw capaciteit vergroten om meer uitvaartdiensten per dag uit te voeren.
 • Een onderdeel zijn van de revolutie in de uitvaartbranche en mensen de keuze geven voor deze toekomstbestendige optie.
 • Aansluiten bij de miljoenen mensen over de hele wereld die andere keuzes maken om de impact van klimaatverandering te helpen verminderen.

 

 

____________________________________________________________________________

Groeiend enthousiasme voor Resomeren wereldwijd

September en oktober waren extreem drukke maanden voor Resomation HQ, omdat we deelnamen aan conferenties en tentoonstellingen over de hele wereld, van de VS tot het vasteland van Europa en het VK. Onze Global Resomation Ambassadors trokken publiek uit de VS, Canada, België, Noorwegen, Finland, Duitsland, Nederland, het VK, Australië, Nieuw-Zeeland en daarbuiten!

We zijn begonnen in Albuquerque, VS, op de Green Funeral Conference van de Cremation Association of North America. We zijn verheugd het evenement te hebben gesponsord dat uitvaartdienstverleners informeerde over hoe ze groene uitvaartmogelijkheden kunnen bieden aan hun families, waaronder Resomation. Nicki Mikolai (Resomation America) en Sandy Sullivan (oprichter van Resomation) voelden echt het enthousiasme voor Resomation op de Green Funeral Conference doorgaan tijdens de National Funeral Directors Association’s Convention in Baltimore, VS, zozeer zelfs dat Nicki werd gefilmd voor een aanstaande documentaire over alternatieve uitvaartmogelijkheden. Uitvaartprofessionals van over de hele wereld bezochten massaal onze stands op beide evenementen en leerden hoe ze deze keuze aan gezinnen kunnen bieden.

In Europa was de buzz voor Resomation echt voelbaar. Ten eerste woonden Runar Frømyhr en Stephanie Sinclair-Lappi (ambassadeurs voor respectievelijk Noorwegen en Finland) het NFKK-congres in Finland bij, waar ze besluitvormers uit zowel Noorwegen als Finland ontmoetten, die Runar en Stephanie positieve feedback gaven, vooral over de milieuvoordelen van Resomation. Deelnemers aan NFKK gaven aan dat ze het gevoel hebben dat Resomation een natuurlijke en ecologische keuze is voor het publiek.

Eind september verzorgde onze oprichter Sandy Sullivan twee volle zalen voor ‘Resomation College’ op VTU in Nederland. Vincent van Leest (ambassadeur voor Nederland) merkte op: “de beweging op het vasteland van Europa komt echt op gang”. De aanwezigen waren “overweldigd en enthousiast” bij het vooruitzicht dat deze optie voor een duurzaam levenseinde in hun land wordt aangeboden. De meest gestelde vraag was “wanneer wordt dit mogelijk in mijn land?” – Europa staat te popelen om Resomation zo snel mogelijk aan te bieden. Vincent sprak over de intrige rond de Resomator die we tentoonstelden – meer dan 90% van de 4.000 conferentiebezoekers bezochten de Resomation-stand en namen een kijkje in de Resomator om te zien hoe deze werkt. Het momentum voor Resomation om in heel Europa een optie te worden was duidelijk.

Down under was resomatie eind oktober een hot topic op de Redesigning Deathcare Conference aan de Universiteit van Melbourne, Australië. Met een focus op de ecologische aard van Resomation en, belangrijker nog, de keuze die het biedt aan het einde van het leven, hoorden afgevaardigden over de internationale vooruitgang van Resomation van Ross George (Austeng – Resomation Agent voor Australië), Deborah Richards (Water Cremation Aotearoa New Zealand) , Georgina Robinson (PhD Researcher aan Durham University), Heather Conway (Professor aan Queen’s University Belfast) en Caitlin Doughty (Orde van de Goede Dood). Afgevaardigden waren erg enthousiast om het momentum te horen dat de introductie van Resomation op steeds meer plaatsen over de hele wereld dreef.

Over de hele wereld is echt enthousiasme zichtbaar voor Resomation en het blijft groeien, zoals Nicki opmerkte: “Elke keer dat we exposeren, zijn er meer en meer begrafenisondernemers die er zwaar over nadenken om deze optie aan gezinnen aan te bieden en ze zoeken naar informatie over hoe dat kunnen ze.”

Wat een vruchtbare paar maanden hebben we gehad om voorlichting te geven over resomatie en de internationale vooruitgang van deze duurzame uitvaartkeuze aan te moedigen. Volg ons op sociale media om meer te weten te komen over Resomation en de wereldwijde vooruitgang!

_______________________________________________________________

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland worden volgende lente de eerste locaties geopend!

Tot op heden moesten uitvaartondernemers wachten tot congressen of naar Amerika reizen om een ​​Resomeer-systeem te zien. Dit gaat veranderen.

Kindly Earth Herrington zal begin volgend jaar de eerste Resomeer-faciliteit zijn die in Noordoost-Engeland wordt geopend, waardoor lokale begrafenisondernemers de kans krijgen om Resomeren als duurzame keuze aan hun families aan te bieden.

Ierland opent de eerste Resomeer-locatie in Europa.
Elizabeth Oakes van Pure Reflections, werkt momenteel aan haar faciliteit en zal naar verwachting begin 2023 klaar zijn om te openen.

_______________________________________________________________

Hoe draagt de keuze voor Resomeren bij aan het verminderen van de milieu-impact van mijn uitvaart?

 • Bij Resomeren wordt er geen kwik uitgestoten. Het Resomatieproces verzamelt en recyclet kwikamalgaam veilig.
 • Door het gebruik van een duurzame wollen kist is de noodzaak om milieubelastende doodskisten voor eenmalig gebruik te produceren overbodig.
 • Een uitvaart waarbij gekozen wordt voor Resomeren heeft meer dan 7 keer minder milieu-impact tegenover de keuze voor begraven (TNO, 2011).
 • Het Resomatieproces heeft 35% minder broeikasgasemissies in vergelijking met crematie (Sustain 2010).
 • Het Resomatieproces vereist minder dan één vijfde van de energie (gas en elektriciteit) ten opzichte van het energieverbruik bij crematie.
 • Resomeren heeft de laagste milieu-impact van alle uitvaartmogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn (TNO, 2011 & 2014).

 


Er is een Huisdieren-watercrematiesysteem ontwikkeld

Als reactie op de interesse in een systeem dat is ontworpen voor huisdieren, heeft Resomation Limited een watercrematiesysteem voor huisdieren ontwikkeld. De apparatuur is ontwikkeld met gebruikersfeedback vanuit de gehele wereld en bevindt zich nu in de testfase.

Naast de goede milieuprestaties, zijn enkele van de voordelen die u kunt verwachten lage operationele kosten, eenvoudige installatie, compact formaat en een ergonomisch ontwerp voor gebruiksgemak.

_________________________________________________________________

Resomation Ltd Introduceer hun nieuwe ambassadeur in Nederland

Vincent is hier te zien in het Resomeren College in Utrecht terwijl hij zijn collega-uitvaartprofessionals onderwijst over Resomeren.

Resomation Ltd is verheugd de recente benoeming van de Nederlandse ambassadeur Vincent van Leest aan te kondigen, om de uitvaartsector te ondersteunen bij de introductie van Resomation ™ in Nederland.

De wetswijziging in Nederland staat voor de deur en deze bewezen milieuvriendelijke optie aan het einde van de levensduur wordt daar zeer binnenkort legaal. Door deze verwachte introductie is de interesse in Nederland snel toegenomen en werken we samen met veel klanten om hen te helpen met hun plannen om Resomation ™ aan te bieden.

Howard Pickard, MD van Resomation Limited, merkte op: ‘Het was van cruciaal belang dat er lokale hulp werd geboden om ervoor te zorgen dat onze klanten onmiddellijke, competente en lokale ondersteuning krijgen.’

Vincent van Leest is een ervaren begrafenisondernemer gevestigd in Tiel en zal specifiek in Nederland werken om onze klanten lokale professionele ondersteuning te bieden bij het aanbieden van Resomation ™ aan hun gemeenschappen.

“Ik kijk er erg naar uit om Nederland, naast mijn huidige baan als uitvaartverzorger, te gaan informeren en overtuigen van deze mooie en duurzame revolutie in de uitvaartbranche.

Namens Resomation Ltd. zal ik zowel de Nederlandse consument en branche informeren, ook zal ik de verkooppresentatie verzorgen hierdoor kan Sandy zich meer richten op de groei in de rest van de wereld.

Neemt u voor informatie gerust contact met mij op, de komende periode zal ik ook contact met u opnemen om mijzelf voor te stellen.”

Vincent is te bereiken via:

Vincent van Leest

Resomation Ambassadeur

Tel: 06-52460706

E-mail: [email protected]

Resomation ™ is the registered trademark of Resomation Limited.

 

 

 

Safecontractor Approved
BSI and UKAS

Copyright © Resomation
Powered By Spotlight Studios

Resomation Ltd. Registered in Scotland. Company no SC323417. VAT no GB 921 9314 95
Registered office address: 25 Honeywell Avenue, Glasgow, Scotland, G33 6HS